Het Boek

01

Na het afronden van Muhammad Ali – Nog altijd de Grootste!, begint Marc Hendrickx met de voorbereiding van het Cohen-project. We schrijven dan medio 2000. Al snel zijn alle basiskeuzes genomen. Begrijpelijk, gezien de ervaring van de auteur en het feit dat alle ideeën die hij rond dit project heeft voortkomen uit meerdere jaren denkwerk ter zake.

Wanneer Yesterday’s Tomorrow op 17 september 2004 verschijnt, zijn de verwachtingen hooggespannen. Er is immers niet alleen het boek, er is ook de in het boek ingesloten Engelstalige Yasmine CD en de aparte Nederlandstalige CD van dezelfde zangeres. Op de podia komen boek en CD mooi samen in twee unieke presentaties: net als ten tijde van ‘Ali’ is er ook nu een geslaagde bibliotheektournee met boekvoorstellingen, opgeluisterd door Yasmine en een gitarist. Een theatertour langs culturele centra te lande brengt dan weer een volledig uitgewerkte theatervoorstelling waarbij de nadruk op de songs ligt, terwijl goed gekozen boekfragmenten en een kunstig ingewerkt aantal citaten en referenties voor het literaire karakter van de voorstelling zorgen.

Het succes houdt aan in onze contreien doorheen 2006, wanneer Marc Hendrickx en Henk Hofstede samen optreden bibliotheken en boekhandels van diverse steden in Nederland ter gelegenheid van de Nederlandse heruitgave met CD van Henk erbij. Buitenlandse edities dienden zich bovendien ook aan.