De CD’s

Toen Marc Hendrickx in 2000 instinctmatig aanvoelde dat hij voor de muzikale poot van het hele project een zangeres nodig had, vonden vier ‘kandidates’ een plaatsje in zijn hoofd. Als steeds ging de auteur niet over een nacht ijs. De verschillende artiesten ging hij een keertje ‘live’ aan het werk zien, waarbij het er hem vooral om te doen was te zien of, en zoja hoe, hij zich de artieste in kwestie kon voorstellen met een Cohen-programma dat perfect zou aansluiten bij het boek.

Om een lang verhaal kort te maken: Yasmine werd al snel ‘eerste keuze’. De auteur zocht de zangeres op, en toen het ook op persoonlijk vlak bleek te klikken zaten beiden goed en wel ‘samen in bad’. Hydra 2002 volgde, net als talloze gesprekken en etentjes, wat in 2004 resulteerde in een geïnspireerde en toffe opnameperiode, waar uiteindelijk niet 1, maar 2 CD’s uit zouden komen: het Engelstalige album dat het boek zou vergezellen, en een Nederlandstalige tegenhanger met daarop op een na alle nummers van het Engelstalige album. Een uitgave die op zichzelf zou verschijnen.

Bij de hernieuwde start van het project, najaar 2005, werkte auteur Marc Hendrickx samen met NITS-voorman Henk Hofstede, die al sinds 2002 zijdelings bij het project betrokken was. Het resultaat? Een CD als een knetterend haardvuur, met een intense warmte en oprechtheid. Een absolute aanrader!

Marc Hendrickx’ Yesterday’s Tomorrow boek telt hiermee niet één, maar twee soundtracks, wat misschien wel een unicum is…

Aangestoken door het Yesterday’s Tomorrow vuur bracht Henk Hofstede de voor dit project opgenomen songs veel later nog een keer apart uit, samen met enkele extra’s, als een verzameling Leonard Cohen Songs van het Avalanche Quartet. Leuk!

01
02