Van een beloftevol nieuw jaar gesproken...

by

Beste lezer(es),

Vergeef me de (alweer) lange 'radiostilte' hier op deze plek... Ze was/is er net om te informeren, I know!  Alleen liggen tussen een idee of plan & het bekomen van de nodige beslissingen daar omheen vaak een aantal 'wolfijzers en schietgeweren', zeg maar. Gelukkig is dat nooit écht een beletsel, ook niet wanneer het doel ambitieus is... en dus kan ik het heuglijke nieuws melden dat 2019 is afgesloten met niet 1, maar 2 behoorlijk belangrijke doorbraken.

Als voorafje mag ik bovendien - na de succesrijke 'Ali' herdruk in Nederland in 2019 (liefst 30.000 stuks) - voor januari '20 de comeback aankondigen van een volledig bijgewerkte "Yesterday's Tomorrow" editie. Dit voor de Britse markt. Waarvoor ik het boek voorzag van een nieuwe intro en een extra slothoofdstuk, terwijl de uitgeverij instond voor een geheel nieuw coverontwerp. Eentje voor de liefhebbers, dus !

Maar het 'grote werk' zijn natuurlijk de twee geheel nieuwe realisaties die eraan zitten te komen... Vooreerst, najaar '20 zal dat worden, zit er een avondvullende theaterproductie aan te komen waarvoor mijn collega Dirk Dobbeleers en ikzelf samenwerken met een leuk aantal partners. Héél binnenkort, tegen 1 februari aan, volgt een eerste concrete aankondiging. Hier en nu kan ik al melden dat het om een productie gaat die in beide landstalen tegelijk van start zal gaan. Een oer-Belgisch product, dus !

Secundo hebben we de 15e jaargang van het Allied Authors Agency, 's lands enige literaire agentschap, op een ronduit schitterende manier kunnen afronden... na bijna 3 jaar onderhandelen staat immers (eindelijk) een verfilming in de steigers van één van de door ons vertegenwoordigde boeken. Dat 'in de steigers staan' mag u overigens letterlijk nemen, want het gaat niet om een verkoop van rechten waar vervolgens weinig of niets mee aangevangen wordt. Wel om een productie waarvan de financiering rond is, de 'director' gekend (de man heeft een BAFTA-award op de schouw staan & naast werk voor BBC ook films en twee Netflix reeksen (waarvan eentje een Emmy binnenhaalde) op zijn actief. Veel kan/mag ik er hier en nu nog niet over vertellen, maar dat deze Brits/Amerikaanse coproductie in 2021, uiterlijk begin 2022 internationaal in de zalen zal lopen en A.A.A. mee op de aftiteling zal dragen is een zekerheid.

In de wetenschap dat het voorbereidende werk aan de nieuwe theaterproductie volop opstart, tegelijk met de evolutie rond de verfilming begrijpt u ongetwijfeld de titel/hoofding van dit stukje :-)

Meer info volgt snel... tot dan, adios !

Marc Hendrickx