Waar de ster niet bleef stille staan

image23image25image24

Voorjaar 2000 zette auteur Marc Hendrickx zijn eerste stappen richting theater, met het schrijven van drie blijspelen. Na het afgeven van dit visitekaartje begon Hendrickx een intensieve samenwerking met Dirk Dobbeleers. Beiden hadden elkaar leren kennen bij vzw De Scriptomanen.

Van deze drie ‘oudjes’ die de auteur schreef om het schrijven van theaterproducties in de vingers te krijgen ging Waar de ster niet bleef stille staan… in januari 2002 in première in theater Cartouche in Edegem. Paradiso Valentino en Dik in orde! blijven (voorlopig?) zonder opvoeringen.
Omdat zowel de jeugd- als de volwassenproducties van het duo Hendrickx/Dobbeleers voorbehouden werden aan professionele gezelschappen, zijn deze drie eerste theaterteksten van Marc Hendrickx meteen ook de enige die ter beschikking zijn van vrije gezelschappen overal te lande.

Wie concrete interesse heeft om het alternatieve kerststuk Waar de ster niet bleef stille staan…, het callcenterverhaal Paradiso Valentino of de met vermageringsrages spelende klucht Dik in orde! te lezen met het oog op eventuele opvoering door zijn of haar gezelschap kan steeds even contact opnemen per mail. De auteur bezorgt u met plezier leesexemplaren en de nodige informatie.