Den Derby

Den Derby bracht voor het eerst de geschiedenis van Antwerp, Beerschot en hun rivaliteit op de theaterplanken. Volkscafé Metropool, gerund door Mon, fervent Antwerpsupporter, en zijn echtgenote Wiske, een hevige Beerschotfan, herbergde ook hun zoon-met-voetbaltalent, Karl-Emmanuel. Genoemd naar de oude idolen Karl Kodat (Antwerp) en Emmanuel Sanon (Beerschot) voetbalde hij bij Berchem, om geen van beide ouders voor het hoofd te stoten. Op de vooravond van een derby in het kader van de Beker van België willen beide clubs Karl-Emmanuel kopen!

Den Derby bleek een knaller: de flyerteams en acteurs werden op straat en bij bezoeken aan de beide clubs steevast gefeliciteerd met het initiatief, terwijl de voorstellingenreeks tot het uiterste uitgebreid diende te worden om aan de vraag naar kaartjes te kunnen voldoen… ruim 10.000 mensen woonden een voorstelling bij. En, minstens even belangrijk: Het plezier dat het publiek aan die voorstellingen beleefde was overweldigend!

Den Derby was een oer-Antwerpse productie, met negen topacteurs, in het Algemeen Beschaafd Antwaarps, over een oerAntwerps onderwerp, doorspekt met niks anders dan Antwerpse humor… Den Derby was uniek voor het Antwerpse voetbal én voor het Antwerpse theater.

Leuk: de pers stond erbij, keek ernaar en begreep er niets van…  Ondanks het sinds de dagen van Pak ‘m, Stanzi ongeziene succes voor een theaterproductie in Antwerpen, verschenen bitter weinig besprekingen. En àls er al eens eentje verscheen, dan begreep de journalist in kwestie er steevast geen snars van. Kon de argeloze krantenkoper een commentaar lezen als “Nooit meegemaakt in een theaterzaal”.

U kan nog steeds de dvd-registratie van deze voorstelling aankopen! Shop