NIEUWS !!! In de categorie ‘straf & goed’ nog wel !!!

Beste lezeres & lezer,

Soms – zo heel af en toe, u kent het gevoel – heeft een mens het idee dat het vele en harde werken resultaat oplevert. Nu het najaar goed en wel begonnen is, lijkt het wel tijd voor schrijvers om ’te oogsten’. Al kun je het net zo lief ‘zaaien’ noemen, gezien het aan lezers en kijkers is om op hun beurt ’te oogsten’ natuurlijk – Versta: binnenhalen wat nieuw is !

Libertijns België

Splinternieuw, en helemaal in de lijn van vorige ‘alles omvattende projecten’ als de biografieën ‘Elvis A. Presley – Muziek, Mens, Mythe’ en ‘Muhammad Ali – Nog altijd de Grootste!’ of ‘Man in de marge’, de onthullende blik op het literaire leven in ons halve landje, is er nu ‘Libertijns België’. Het resultaat van 5 jaar research naar het vrije seksuele leven van Belgen die er bewust voor kiezen om hun leven niet te laten leiden door dogma’s. Een boek waar door velen reikhalzend naar uitgekeken wordt, zo mag o.a. blijken uit de belangstelling voor de lanceringsavonden en promo-aanwezigheden, waarvan het startschot in stijl gegeven wordt de avond van 13 oktober 2018, in het Club Enfin kasteel in Ronse. Details: www.libertijnsbelgie.be.

15 jaar A.A.A., met filmnieuws, nieuwe boeken en nóg meer

In een eerder auteursbericht maakte ik nog onder licht voorbehoud gewag van de nakende verfilming van een door het A.A.A. vertegenwoordigde boek. Intussen zijn niet alleen alle nodige contracten getekend, maar is ook het eerste luik van de financiering afgerond door de producerende filmmaatschappij én staan alle lichten op groen voor het vervolg. Zonder grote rampen duikt deze U.K./U.S. coproductie in 2020 wereldwijd de zalen in. Meer nieuws volgt hier nog !

Van 8 – 13 oktober vieren we 15 jaar A.A.A. in Frankfurt, waar we al onze afspraken op de Buchmesse verwelkomen met een dubbel A.A.A.-verjaardagsgeschenk (‘homemade’ Belgische pralines plus een A.A.A. notaboekje voor iedereen). Maar toch vooral met nieuwe boeken… Het afgelopen jaar was met voorsprong het drukste qua ‘aanbod’ waaruit we nieuwe titels moesten selecteren, wat de aanhoudende groei van het literaire agentschap alleen maar onderstreept. De nieuwste A.A.A. catalogus staat nu online op www.alliedauthorsagency.be

Alsof dat alles nog niet fraai genoeg is, flitst het A.A.A. de week nà Frankfurt snel heen en weer naar la douce France, waar besprekingen met een Frans productiehuis wachten met het oog op een mogelijke mini TV-reeks.

De erfenis van de Koning

Startte het jaar leuk met ‘Op weg naar WEMBELIE!’ (goed voor 25 voorstellingen en later dit seizoen nog enkele keren mee te maken ‘op tournee’) dan besluit het warm/intimistisch/melancholisch – u kiest maar – met ‘De erfenis van de Koning’ dat op 17 november in première gaat en daarna op rondreis te zien zal zijn. Een bewust ‘kleine’ productie, die het publiek in gezellige zaaltjes her en der te lande een hoogst originele avond geeft. Nostalgie meets slam poetry, en een halve eeuw oude muziek wordt opnieuw geïnterpreteerd door een beloftevolle bende jonge twintigers. Meer info: www.erfenisvandekoning.be.

Yesterday’s Tomorrow – 2019  

Dat ondergetekende na een tot nu wel héél welgevuld 2018 en met nog A.A.A.-werk en een stevige Libertijns België promotour voor de boeg niet direct ‘volle bak’ aan alweer een nieuw project begint mag duidelijk zijn. Maar toen vanuit Engeland de vraag kwam om ‘Yesterday’s Tomorrow’ 15 jaar na de eerste publicatie te hernemen, het boek te voorzien van een ‘intro’ en een ‘nawoord’ voor een nieuwe, up to date gebrachte internationale editie… Tja, daarop kon ik on-mo-ge-lijk ‘nee’ zeggen. Voorlopig is het nog té vroeg om een exacte publicatiedatum te weten (ook voor mezelf), maar dit lijkt me wel ideaal ‘winterwerk’ bovenop alle lopende projecten.

Verdere plannen? Ja, die zijn er wel degelijk. Maar nu eerst toch even dit alles ! Et un peu de répos en plus 🙂

Ik zou zeggen: het ga jullie goed, kom gerust ’s kijken naar ‘De erfenis van de Koning’ of zeg gedag tijdens één van de vele ‘Libertijns België’ activiteiten. En vooral: véél leesplezier !

Marc Hendrickx