Anders dan de anderen

Met ‘Angie – Anders dan de anderen’ levert Marc Hendrickx een opvallende, hoogst originele Young Adults roman af. Een nieuw genre, dat in Amerika en enkele grote Europese landen reeds enige tijd hoge toppen scheert. Bij ons is dit nieuw. In ‘Angie – Anders dan de anderen’ volgen we Angelina – Angie – Vercruysse. Zij zit in het laatste jaar humaniora en lijkt veel volwassener dan haar beste vriendin. Ilona verslijt immers de ene jongen na de andere. Tot Angie als een blok valt voor een schrijver, dubbel zo oud als zij. Een overrompelende liefde, die voor Angie ook de deur opent naar het acteren, haar passie. Hoe zullen Angie’s ouders reageren? En welke kant gaat Ilona’s liefdesleven op?

Marc Hendrickx schetst het verhaal van Angie en Ilona, hun relationele avonturen, en vraagt de mening van de leerlingen. Die worden zo uitgenodigd om over gevoelens en relaties te praten, iets waar ze blijkens een recente studie flink nood aan hebben. Zo titelde De Standaard: ‘Voorlichting ja, biologieles nee’ en verduidelijkte dat jongeren uit de hogere jaren secundair onderwijs ‘er sterk naar verlangen om over gevoelens rond seksualiteit te kunnen praten, bij voorkeur met een buitenstaander, eerder dan met een leerkracht’. Als leerkracht kan u de reacties van uw leerlingen natuurlijk perfect volgen, als ‘moderator’ mee tussen komen waar nodig en – wie weet – her en der iets opsteken over de emotionele insteek waarmee uw leerlingen reageren. Het kan u alleen maar helpen om hen en hun beweegredenen beter te begrijpen, terwijl de jongeren dankzij deze voordracht op hun wenken bediend worden. Wedden dat dit heel wat bij ze los zal maken?

Praktische info:

  • lezingen kunnen doorgaan op om het even welke week- of weekenddag., voor- en namiddag.
  • de auteur hanteert een eenheidsprijs van € 200,- per voordracht, alles inbegrepen (behalve BTW, indien van toepassing)
  • er worden dus geen supplementaire kosten aangerekend voor vervoer enz.
  • de voordracht is multimediaal. De auteur gebruikt beeldfragmenten (met geluid) uit de theatervoorstellingen
  • beschikt u niet over een dvd en projectiemateriaal? Geen probleem. De auteur heeft een volledige set materiaal bij.

Contact: 0495/525262, email of het contactformulier

De vouwfolder uitprinten? Download hem hier