Wolken en een beetje regen

wolken

In 2000 begon Marc Hendrickx samen te werken met Dirk Dobbeleers. Het duo zag vooral een uitdaging in het brengen van jeugdboeken die tegelijkertijd ook op de theaterplanken zouden gaan lopen.
Najaar 2003 verscheen zo Getreinde wanhoop, terwijl het in de zalen startte als theatermonoloog.
Belangrijk was dat het creatieve duo steeds in zee ging met een belangrijke ‘speler’ waar het het onderwerp betreft. Voor Getreinde wanhoop, een deportatieverhaal dat zich afspeelde in 1944, was dat Pax Christi Vlaanderen.
September 2005 verscheen hun tweede werk, dat onder de titel Wolken en een beetje regen stilstond bij thema’s als ‘het verkeer’ en ‘pesten’. Onder andere gesprekken met leden van de vzw Ouders van Verongelukte Kinderen lagen aan de basis van dit verhaal. Zonder veel franje en rechttoe-rechtaan vertelt, volgen lezers en toeschouwers een groepje jongeren dat doet wat jongeren nu eenmaal doen… hun wereld verkennen en er de grenzen van opzoeken.

Wolken en een beetje regen groeide uit tot het grootste jeugdsucces van het schrijversduo Hendrickx/Dobbeleers, zowel in boekvorm als op de planken. Zo verschenen van het boek liefst drie herdrukken en een Franstalige versie. Intussen allemaal volledig uitverkocht.

Na de verfilming als Booster verscheen het boek opnieuw, dit keer onder die titel. Daarvan is nog een beperkte stock beschikbaar. Bestel nu een door de auteur gesigneerd exemplaar: Shop

Voor meer details over de inhoud van het verhaal: klik op ‘Theater