Wapenland

In 2000 begon Marc Hendrickx samen te werken met Dirk Dobbeleers. Het duo zag vooral een uitdaging in het brengen van jeugdboeken die tegelijkertijd ook op de theaterplanken zouden gaan lopen.
Najaar 2003 verscheen zo Getreinde wanhoop, terwijl het in de zalen startte als theatermonoloog.
Belangrijk was dat het creatieve duo steeds in zee ging met een belangrijke ‘speler’ waar het het onderwerp betreft. Voor Getreinde wanhoop, een deportatieverhaal dat zich afspeelde in 1944, was dat Pax Christi Vlaanderen.
September 2005 verscheen hun tweede werk, dat onder de titel Wolken en een beetje regen stilstond bij thema’s als ‘het verkeer’ en ‘pesten’.
Ma , pa, puinhoop!? (2007) bracht het verhaal van Tim Proot en Tilly Nachtegaele, twee jongeren van een jaar of veertien, vijftien die door de relatie van Tims vader en Tilly’s ma onder hetzelfde dak belanden.

Najaar 2010 was er dan Wapenland. Het eerste buitenlandse verhaal van beide auteurs, waarvoor ze naar Colombia reisden om hun hoofdpersonage een uitermate geloofwaardig verhaal te kunnen laten beleven waarin de ontheemding van boeren en indianen omwille van ‘onze’ groene olie centraal stond.

Van Wapenland verscheen één herdruk. Bestel nu een door de auteur gesigneerd exemplaar: Shop

Voor meer details over de inhoud van het verhaal: klik op ‘Theater