De Pers

Onder titels als ‘Weglopen van puinhopen thuis’ (De Standaard) of ‘Child Focus doorbreekt taboe weglopende jeugd’ (De Morgen) verschenen na de première van het boek en het theaterstuk nogal wat lovende persartikels. Daarin wordt ‘Ma, pa, puinhoop!?’ echter vooral -en terecht- als een ‘project’ benadert. Doordat boek, theaterstuk en pedagogische brochure op deze manier samen besproken worden vervallen de individuele boekrecensies goeddeels. De bijzonder positieve teneur van de aangehaalde artikels geeft echter duidelijk aan hoe de derde jeugdboektitel op rij van het duo Hendrickx/Dobbeleers ontvangen is.
Aan Franstalige kant mag de verwelkoming van dit project zelfs omschreven worden als uitzonderlijk, met bijzonder lovende reacties op RTB en in nagenoeg alle belangrijke kranten.

Bibliothekenforum

‘Ma, pa, puinhoop !? – Père, mère… quelle galère !?’ geniet de actieve steun van Child Focus, van vzw het Atomium en van Cera. Dankzij deze partners is er niet enkel het uitstekende nieuwe boek, maar krijgt dat boek ook een vervolg op de planken, gedragen door een professioneel gezelschap, aan een uiterst aantrekkelijke prijs.Ideaal materiaal voor jongeren van de eerste en tweede graad secundair
onderwijs (12-16) én (in de 2e landstaal) 3e graad (16-18)

www.bartsmit.com

Na het knalsucces ‘Wolken en een beetje regen’ – in boekvorm én op de theaterplanken! – slaan Dirk Dobbeleers en Marc Hendrickx opnieuw toe met ‘Ma, pa, puinhoop!?’. Vorige keer speelde de actie zich af op en rond een pleintje waar de plaatselijke jongelui rondhingen en elkaar tegenkwamen. Dit keer vindt het spannende verhaal goeddeels binnen plaats, waar beide hoofdrolspelers vooral tegen elkaar aanbotsen. Dat is ook best begrijpelijk, wanneer je plots en ongevraagd een ‘broer’ of ‘zus’ cadeau krijgt die even oud is als jijzelf. Begin daar maar eens aan! Tim en Tilly zijn twee toffe tieners die onverwacht samen verder moeten omdat Tims pa en Tillys ma hun nieuwe relatie willen bekronen door te gaan samenwonen. Dat een en ander niet echt van een leien dakje loopt, kan je wel raden. In de schaduw van het beroemde Atomium komt het dan ook tot een razend spannende finale, die je beslist op het puntje van je stoel zal houden!