Ma, pa, puinhoop!?

mapa

In 2000 begon Marc Hendrickx samen te werken met Dirk Dobbeleers. Het duo zag vooral een uitdaging in het brengen van jeugdboeken die tegelijkertijd ook op de theaterplanken zouden gaan lopen.
Najaar 2003 verscheen zo Getreinde wanhoop, terwijl het in de zalen startte als theatermonoloog.
Belangrijk was dat het creatieve duo steeds in zee ging met een belangrijke ‘speler’ waar het het onderwerp betreft. Voor Getreinde wanhoop, een deportatieverhaal dat zich afspeelde in 1944, was dat Pax Christi Vlaanderen.
September 2005 verscheen hun tweede werk, dat onder de titel Wolken en een beetje regen stilstond bij thema’s als ‘het verkeer’ en ‘pesten’.
Ma , pa, puinhoop!? (2007) bracht het verhaal van Tim Proot en Tilly Nachtegaele, twee jongeren van een jaar of veertien, vijftien die door de relatie van Tims vader en Tilly’s ma onder hetzelfde dak belanden. Was de aanpassing aan het leven in een nieuw samengesteld gezin een logisch hoofdthema, dan had de productie ook oog voor de ‘oplossing’ waar jongeren al eens voor kiezen wanneer ze geen andere uitweg meer zien voor hun problemen… weglopen van huis.

Van Ma, pa, puinhoop!? verscheen één herdruk. Bestel nu een door de auteur gesigneerd exemplaar: Klik link voorzien naar Shop.

Voor meer details over de inhoud van het verhaal: klik op ‘Theater