Elvis dichtbij

Sinds Elvis A. Presley – Muziek, Mens, Mythe voor het eerst verscheen in 1994 en maar blééf verschijnen erna, kreeg de auteur de ene vraag na het andere aanbod rond Elvis Presley. Enkel op de meest interessante ging hij in (zie onder Elvis A. Presley – Muziek, Mens, Mythe voor info over die afgeleide uitgaven).

Zomer ’15 kwam dan de vraag of het mogelijk was om het fenomeen eens van een heel andere kant te belichten. Al pratend groeide het idee om de menselijke kant van de legende centraal te stellen, met daarnaast aandacht voor Presley’s impact en invloed hier en nu. Het opnieuw onder de aandacht brengen van onterecht vergeten songs ook.

Marc Hendrickx dook in zijn rijke archief en stootte op ruim voldoende materiaal dat destijds, ondanks de grote omvang van dat boek, de biografie niet haalde. Heel wat anekdotes en gebeurtenissen aangebracht door de betrokkenen rond Elvis en door de man zelf. Verhalen in de marge vaak, elk op zich ‘te klein’ om in een alles omvattende biografie te passen, maar perfect voor het opzet wat Elvis dichtbij nastreeft.

Want Elvis dichtbij doet exact wat de titel aangeeft… Het brengt de mens achter de immense legende dichtbij. Toont zijn humor, geeft aan hoe wereldberoemde songs ontstonden en staat stil bij alle belangrijke gebeurtenissen en personen die samen met Presley leefden, werkten en mee zijn reputatie opbouwden.
Een boek dat fans niet zal verrassen qua ‘toon’, wél door hen een aantal tot nu onbekende verhalen te bieden.
Een boek dat niet-fans sowieso zal verrassen qua ‘toon’, want het geeft veel meer de mens weer dan de mythe.

Bestel nu een door de auteur gesigneerd exemplaar: shop