Elvis A. Presley - Muziek, Mens, Mythe

by

ELVIS COMPLEET Uitgave volgt, 2018 Binnenkort staat hier de cover in avant-première

02 2007, Vanhalewyck03 2007, The House of Knowledge
1994, Coda 1998, QM

Elvis compleet is – de titel geeft het perfect aan – de complete, definitieve, ultieme of hoe u het ook wil noemen versie van Marcs Presley biografie. Een boek dat door kenners en critici als een standaardwerk wordt beschouwd. Een boek ook dat intussen een indrukwekkende geschiedenis kan voorleggen:

Met zijn 600 pagina's A4 vormde Elvis A. Presley - Muziek, Mens, Mythe in 1994 het behoorlijk gewichtige auteursdebuut van Marc Hendrickx. Gelukkig voor hem en de lezers die deze pil moesten torsen woog het boek ook inhoudelijk door. De gevolgen waren nauwelijks te overzien...

 • Voorstelling van het boek met een gelegenheidsconcert van The Presley Saturnighters in de Antwerpse Elisabethzaal. Ook aanwezig: Helmut Lotti, The Jordanaires en 2100 fans.
 • Enkele honderden in leder gebonden exemplaren die zo snel uitverkochten dat er nadien een lucratief handeltje in ontstond.
 • Indrukwekkend veel TV-, radio-, tijdschriften- en krantenaandacht.
 • 100 x Elvis op Radio 1 en De Nachtradio, een bewerking van 'Original' Arnold Rypens en auteur Marc Hendrickx.
 • Bestsellerstatus in Vlaanderen.
 • Bestsellerstatus én een notering 'top 20 luxe uitgaven' in Frankrijk.
 • Totaal uitverkocht na amper zes maanden op de markt.
 • Slot: een intimistisch 'afscheidsconcert' van The Presley Saturnighters (Guido Belcanto, Ludo Mariman, Karel Algoed, Stef Minnebo, Marc Hendrickx en bandleider Norbert Detaeye) in een bloedhete Honky Tonk Bunker, Dendermonde.

Op vraag van platenfirma BMG besprak de auteur Presley een tweede maal in 1997. Samen met MBP produceerde hij de bonus CD Moody Blue voor luxe-cdbox uitgave The Complete Elvis én schreef hij een inlay voor de hitcollectie Always Elvis. Die CD stond twee weken lang nummer 1. Het herdenkingsprogramma De Nacht van Elvis was ook een voltreffer, en kluisterde een veelvoud van het normale aantal luisteraars aan de nachtradio.

In 1998 verrees Elvis A. Presley - Muziek, Mens, Mythe een eerste keer op Nederlandse markt in een massa-oplage. Ook toen mocht een half jaar na de feiten het bordje 'uitverkocht' worden opgehangen.

Vervolgens zag Frankrijk Musique et vie d'un mythe terugkeren in de vorm van een unieke reeks 'fascicules': boekjes van 32 pagina's met telkens 15 tracks tellende BMG cd's erbij. Het project besloeg dertig boekjes en werd pas afgerond voorjaar 2000.

Op de drempel van de nieuwe eeuw kregen Presley's afficionados King of Belgium cadeau - een nieuw project in samenwerking met BMG - plus Elvis Presley, Richard Nixon and the American Dream, het eerste manuscript waarmee Hendrickx zich liet opmerken in de V.S. (meer info: zie 1999) In 2002 hielp de auteur een handje bij het tot stand komen van de TV Special "My Tribute to the King" van Helmut Lotti. In 2003 volgde de uitgave van Elvis A. Presley – Muziek, Mens Mythe in Duitsland, met een reguliere én een luxe editie.

Zomer 2007 verscheen dan een nieuwe, up to date gebrachte, opgefriste én aangevulde “30 jaar later” editie in het Nederlands. Dit zowel als regulier boek (Vanhalewyck, België) als in een fraaie kofferverpakking met extra dvd’s (The House of Knowledge, Nederland). Beide edities lieten opnieuw mooie cijfers noteren. Bovendien toert auteur Marc Hendrickx langs meer dan twintig Vlaamse en Nederlandse bibliotheken met een knappe, twee uur durende voordracht rond het boek én het fenomeen Elvis Presley.

Nog eens tien jaar later is er Elvis compleet, en hoe! Het boek kreeg zijn nieuwe titel echt niet ‘zomaar’…

 • Het hele boek werd nog eens grondig doorgenomen, kleine foutjes werden gecorrigeerd, info aangevuld, want om maar één voorbeeld te geven: Presley’s werk blijft verkopen, dus cijfers werden aangepast. Elvis compleet is hiermee het eerste boek om 2 MILJARD verkochte Elvis Presley platen niet alleen te claimen, maar er ook de nodige cijfers ter bewijs bij te leveren!
 • Natuurlijk werd ook alle nieuws sinds de laatste editie uit 2007 toegevoegd, tot en met 2017
 • Een aantal foto’s en illustraties zijn al even nieuw
 • Belangrijkste van alles is echter dat kopers van Elvis compleet het boek ook digitaal
 • Daarmee kan dit massieve boek ideaal gebruikt worden als databank. Versta: je kan er ‘all things Elvis’ handig mee opzoeken. Twee voorbeelden:
  • Je wil nu wel ’s echt ALLES weten over één van Presley’s grootste hits. Dan hoef je echt niet het hele boek te herlezen. Je gaat digitaal en tikt de titel in als zoekfunctie. Love Me Tender bijvoorbeeld heeft maar liefst… 80 entries! Tik je die titel in, dan kun je van vermelding naar vermelding springen en krijg je achtereenvolgens informatie over de opname van de song, de film waarin het lied voorkomt, Elvis die het live zingt in een fifties TV-show, alle hitparade- en verkoopsresultaten, latere heruitgaven, Presley die er in latere jaren live mee aan de slag gaat, de tekst wijzigt, grappen uithaalt,… Letterlijk àlles, kortom!
  • Je hoort of leest iets over een artiest, een filmproducer of een song en je vraagt je af… Kende Elvis die? Even intikken en hop, je weet direct of er een link is en wàt die is tussen Elvis en pakweg The Pointer Sisters, Wim Wenders of I Fought the Law (and the law won)

OPGELET: Elvis compleet is naast een schitterend boek ook een verzamelobject, want na 3 eerdere, massaal verkochte edities van Elvis A. Presley – Muziek, Mens, Mythe en met ook Elvis dichtbij op de markt is de uitgave strikt beperkt tot 400 genummerde en gesigneerde exemplaren. Met andere woorden: wil u Elvis compleet bezitten, wees dan SNEL!  Bestellen? KLIK