Eindejaarswensen

by

Hallo iedereen,
Een kort woordje aan het einde van een (op zijn zachtst gezegd) bewogen jaar. Er knalde wel wat in 2020. En er was ook iets met een virus. Wat in mijn geval maakte dat het literaire agentschap (wat bij uitstek leeft van internationale contacten) een 'verplicht sabbatjaar' kende. Wat in 2021 nog wel even zal doorlopen overigens.
Als auteur was 2020 gek genoeg in eerste instantie niet zó anders… alleen was ik dit keer niet 'één van de weinigen' om helemaal alleen dagenlang aan zijn bureau te zitten zwoegen. Miljoenen andere mensen probeerden dat dit jaar ook eens uit. Met wisselend succes.
Echt 'anders' werd het voor mij pas met de première van "ARMAND". Na 3 jaar voorbereiding was het begin oktober eindelijk zo ver. En waar de verwachtingen vooraf hooggespannen waren, deels omwille van een grote omkadering, viel dat laatste 'door de omstandigheden' terug op een halfvolle zaal vol mensen-met-mondmasker. Tja…
Dan weet je even niet of je gelukkig moet zijn dat je tóch in première kan gaan, of ongelukkig om al wat er méér had kunnen/moeten zijn.
Intussen is de balans wel geheel in positieve richting aan het doorslaan. "ARMAND" doet het immers verbazend goed. Terwijl de theaterzalen nog steeds wachten op heropening wordt boeking na boeking genoteerd… U kan de voorstelling al op minstens een vijftigtal plaatsen gaan bekijken! Van het boek is de eerste druk zo goed als uitverkocht en volgt in 2021 een herdruk.
Kortom, géén klachten hier en ik hoop van u bij het zien van het stuk en/of het lezen van het boek hetzelfde! U zal het wat ondergetekende betreft overigens een hele poos met "ARMAND" als laatste creatie moeten stellen. In 2021 noch in 2022 zal er nieuw werk zijn!
Ik neem even 'gas terug', maar werk tegelijjkertijd wel rustig door aan de opvolger van "ARMAND", die gepland staat om najaar '23 in de zalen op te duiken !
Geniet van het eindejaar voor zover mogelijk, maar vooral van elke 'winst' die we doorheen 2021 maken op het vlak van herwonnen persoonlijke vrijheden…
Hartelijke groet,
Marc