De erfenis van de Koning

by

[foogallery id="1120"]

 

Op 17 november 2018 ging met De erfenis van de Koning een theaterproductie in première die eer betoonde aan Jan Torfs, zowat de grootste en bijgevolg geheel onterecht in de vergetelheid geraakte pionier van rock- en popmuziek in ons land.

Met Michael Vroemans in de rol van Marcel De Koning, een vader-avonturier die zijn geluk ging beproeven in Hollywood (als correspondent van Jan Torfs’ Juke Box) én diens in België bij het achtergelaten liefje ter wereld gekomen zoon Jack.

Een vertelling deels in klassieke vorm – de vader – deels in slam poetry – de zoon – muzikaal uitstekend ondersteund door een bende jonge muzikanten o.l.v. Ruben Verbruggen. Als ‘dubbele bodem’ bij de titel brachten zij originele bewerkingen van enkele hits, maar vooral ook een resem minder bekende songs van die andere ‘Koning’, Elvis Presley.

Eertijds fundament annex hofleverancier van Jan Torfs’ Juke Box, en natuurlijk ook niet geheel zonder belang voor de auteur van de productie. De voorstelling kende een aantal fel gesmaakte avonden doorheen het seizoen 2018 – 2019.