Booster

Booster bracht in 2014 de verfilming van Wolken en een beetje regen, op dat ogenblik al negen jaar lang op de planken, continu herdrukt, vertaald in het Frans en zonder discussie de meest succesvolle Hendrickx/Dobbeleers jeugdcreatie.

Regisseur Daniel Lambo trok met Jurgen Delnaet en Joke Devynck twee prima karakterauteurs aan voor de volwassen hoofdrollen, vulde aan met leuke namen als Kadèr Gürbüz en Tatyana Beloy, maar slaagde er bovenal in om jongeren uit te kiezen die deze Belgische ‘rebel without a cause’ geloofwaardig konden waarmaken. Jong talent als Maurits De Baets, Aaron Roggeman, Anna Franziska Jaeger en Thijs J. Antonneau acteerden op niveau en maakten Booster als filmbeleving de moeite waard. Aldus zowel de grote meerderheid van de pers als het publiek.

Na de bioscoopcarrière (april – mei 2014) nog een tijdlang beschikbaar via Telenet en nadien als koop-dvd, vormde Booster voor het schrijversduo erachter een mooi orgelpunt na alle succes in boekvorm en op de planken.

Het boek dat aan de oorsprong lag van Booster verscheen onder die nieuwe titel nogmaals. Een editie waarvoor Marc Hendrickx een korte introductie schreef met achtergrondinformatie bij het filmproces.

Wil u meer weten over de inhoud & wat vooraf ging aan Booster – de film en het boek – klik dan hier door naar het oorspronkelijke boek.