Bij de start van het nieuwe seizoen...

by

Hallo iedereen,

Nadat de 'tail end' van het seizoen 2020 al flink gekortwiekt werd door 'tante corona' wist dit ongewenste bezoek ook het hele seizoen 20/21 te verstoren.  Géén opvoeringen 'Armand' dus (gestart in oktober '20, met ook al door het hele coronagebeuren flink gedwarsboomde Nederlands- en Franstalige premières), En nee, ook geen actie met het literaire agentschap. Eerder een 'wat raarder dan in eerdere omstandigheden' vorm van huisarrest. 

All things must pass, niet waar? Het lijkt er zowaar op dat de ergste ellende waar deze kwade tante voor zorgde achter de rug is. Niet alleen mag 'Armand' in september (eindelijk) goed en wel starten, de productie stevent zelfs af op een ferm aantal voorstellingen, met per vandaag al 61 boekingen op de teller plus nog aardig wat zalen met interesse voor het seizoen 22/23... Top dus! Kom dat zien, in een zaal ergens bij u in de buurt; Check de speelkalender met alle data op www.armandtheater.be ! Van het gelijknamige boek is de eerste druk intussen quasi uitverkocht en volgt later dit najaar een herdruk. Ook top!

Het A.A.A., dat ligt wél nog tegen het canvas. Om de eenvoudige reden dat internationale beurzen nog minstens tot 2022 uit den boze zijn. En er is (helaas) meer... heel wat uitgevers hebben zodanig erg te lijden onder de crisis dat contracten niet worden gehonoreerd. En ook het filmcontract waar A.A.A. loeihard voor werkte en dat niet enkel rond was, maar waarvoor tegelijk reeds meer dan de helft van de financiering voorzien was is vandaag een groot ?.  Such is life, om nóg een toepasselijk Engels spreekwoord te gebruiken... Afwachten is voor alle internationale werk het enige wat kan gedaan worden.

Met het nieuwe seizoen en 'Armand' zowat overal te lande op de affiche (waarna het seizoen 22/23 zal volgen met nog wat meer voorstellingen) heeft ondergetekende alle tijd om richting toekomst te kijken. Concreet: wat zijn de plannen? Eigenlijk vallen die samen te vatten in drie regels:  

Na 'Armand' volgt nogmaals de productie in beide landstalen van zowel een boek als een theaterstuk. Doel: lancering en première najaar 2023. Waarna - jawel - nóg zo eentje in de steigers staat (start in 2025 of 2026). Als grote calamiteiten uitblijven zou dit keurig moeten kunnen lukken.  

Daarnaast? Rust en reizen, eerlijk gezegd, want ook dàt nam tante corona zowat iedereen af. En na een hele periode zonder begint het reisgevoel aardig op te spelen. Waar bijkomt dat een slordig maandje schrijven op Hydra in 2018 dermate bevallen is dat die optie zeker te herhalen valt. 

En de derde lijn? Goh, wie weet. Ja, er hangt een verrassing in de lucht. Valt die eruit, dan lees je er hier spoedig meer over... 

Voor nu bedankt voor de steun, de aandacht én het lezen & komen kijken. Hopelijk lopen we elkaar ergens te velde tegen het vege lijf ! 

Marc