Muhammad Ali – Nog altijd de Grootste!


Van ‘The King’ naar ‘The Greatest’, kon het anders? Misschien wel, maar enkele toevalligheden (Raf Willems en Nathalie Verbaere om ze niet te noemen) brachten de bal aan het rollen in het voorjaar van 1997. Marc Hendrickx startte een nieuwe odyssee… Weer naar zijn jeugdjaren, naar de andere van die twee grote helden uit de jaren zeventig.

Zij die het manuscript lazen riepen Muhammad Ali – Nog altijd de Grootste! uit tot het beste wat de auteur tot dan afleverde.

Door een samenloop van omstandigheden in de internationale boekenwereld verschenen de verwachte vertalingen niet, maar vanaf 2009 bewoog er weer heel wat rond deze biografie.

Eerst werkte Marc Hendrickx samen met collega Dirk Dobbeleers de theatermonoloog ‘Coopman Campioen!’ uit, gebaseerd op hoofdstuk 11 van het boek. Lees meer…

Een fraaie Belgische herdruk-in-hardcover kwam er in 2010 in een De Morgen-reeks ‘bijzondere biografieën’.

Eind 2016 zou een volledig up to date, bijgewerkte versie van de biografie verschijnen ter gelegenheid van Ali’s 75e verjaardag in januari 2017. Het lot besliste er anders over… Net nadat de hele tekst was bijgewerkt overleed Ali. Het boek werd bijgevolg versneld uitgebracht en lag reeds half juni ’16 in de winkels.

Zomer 2019 verscheen in samenwerking met de ETOS-winkelketen een Nederlandse herdruk op liefst 30.000 exemplaren, die in een mum van tijd ook 30.000 nieuwe lezers wist te vinden.

Een door de auteur gesigneerd exemplaar bestellen? Zie hier welke edities nog beschikbaar zijn: shop