2022 !

by

Beste lezer,

Met een kort berichtje tijdens de donkerste dagen van het jaar wil ik heel even stilstaan bij wat 2021 was en (vooral) wat 2022 zoal te bieden zal hebben...

Ik onthul bepaald geen staatsgeheim wanneer ik aanhaal dat een nogal vervelend virus heel wat stokken in al evenveel wielen stak doorheen '21. Nadat de situatie in de zomerperiode een poos lang leek te normaliseren, bracht het najaar alweer nieuwe beperkingen en (semi) lockdown situaties. Zaken die het dagelijkse leven aardig verstoren. En de cultuursector. 

Persoonlijk 'voelde' ik de gevolgen daarvan met "ARMAND". Oorspronkelijk voorzien om in zalen te lopen van najaar '20 tot zomer '22, maakte de crisis daar 'tot zomer '23' van. De theatervoorstelling kent een uitstekende ontvangst, NL én FR, wat maakt dat ze uiteindelijk op een plek of 70 te lande te zien is. Maar dus meer verspreid in de tijd. Het boek haalt in beide talen een herdruk. Veel klagen is dus niet gepast, zeker niet wanneer aardig wat collega's theaterproducties amper opgevoerd krijgen in deze tijden, terwijl "ARMAND" als bonus zelfs naar Italië mag reizen voor enkele avonden.

Ik nodig u heel graag uit om op uw beurt waar het kan/mag in 2022 "ARMAND" mee te pikken. De hele ploeg die de productie hielp realiseren 'gaf' zichzelf. Wat echt wel te zien en te voelen valt. 

Zelf had ik het plan om 'wat rust' te nemen, maar gezien de voorziene periode quasi niets toeliet zonder 101 voorwaarden en/of risico's (je zal door van dag 1 op dag 2 wijzigende regels of nieuwe lockdowns maar geblokkeerd raken, ergens onderweg) werd het toch eerder werken dan reizen. En ziet het er niet dadelijk naar uit dat grote wijzigingen zich aandienen. 

Is mijn 'ik neem wat rust' plan daar niet mee geholpen, de volgende productie wél natuurlijk. Die krijgt doorheen '22 meer aandacht dan eerst ingepland. Wat maakt dat 'premières in het najaar van '23' al snel een stap dichterbij komen. Meer daarover? Afspraak hier, op deze plek, ergens onderweg in 2022 !

Tot dan, beste groet,

Marc