12 mei 2018 – Update Time !

Hallo iedereen,

Het bleef (te) lang (te) stil op deze plek. Ik ben er me zéér van bewust, maar tussen droom en daad… Maar vandaag is er dus eindelijk weer ’s nieuws en – leuker dan het feit op zich natuurlijk – vooral veel GOED nieuws. Op ’n drafje:

‘Op weg naar WEMBELIE!’ sluit dit weekend af in Theater ’t Klokhuis, na een 20-tal voorstellingen. Met een ****-kritiek in GvA, regelmatig staande ovaties én een vlotte en toffe samenwerking met spel en regie was het ‘de moeite’. Wie de voorstelling alsnog wil meepikken kan ze vanaf september op tournee zien, her en der in de provincie Antwerpen. Wie hier op de site klikt kan kritieken lezen en clipjes kijken.

‘Writing in Residence’ – Hydra staat vanaf morgen op het programma! Na vier eerdere, korte bezoeken ga ik nu een maand wonen op het kleine kunstenaarseiland, waar de benenwagen en ezels de enige vormen van vervoer zijn. Het afwerken van het in mijn vorige bericht nog zonder titel opgegeven boek staat op de agenda. Gelukkig ben ik al vrij ver gevorderd met het werk, zodat ik ook van de zon zal kunnen genieten (én uitgevers ontvangen, zie verder).

‘Libertijns België’ is het boek waar ik uit Hydra mee hoor terug te keren. Zonder ongelukken verschijnt het vervolgens op 1 oktober 2018. Het is… welja, best pittig – laat ik het zo uitdrukken. Het boek biedt, om de ondertitel te citeren: ‘Een onthullende blik op het vrije seksleven’ in ons land. Denk aan zaken als parenclubs, privéfeestjes, eyes wide shut, BDSM en een heus seksparadijs. Meer info én een website gewijd aan het boek komen eraan rond september.

‘De erfenis van de Koning is de volgende theaterproductie. Première op 17 november, net als met ‘WEMBELIE!’ in ’t Klokhuis. Voor alle info kan je nu al doorklikken hier op de site. Wat ik alleen maar kan aanraden. Net als het kopen van een ticket voor de première, want deze muzikale productie wordt een echt ‘specialleke’, met als oorsprong muziek uit de jaren ’56 – ’77, gebracht door jonge twintigers, met daarbij een verhaal gebracht door een man die qua leeftijd tussen die twee uitersten inzit en verzot is op slam poetry. Origineel en verrassend, maar tegelijk warm en gezellig. Uitermate leuke repetities geven dat al aan…

‘A.A.A.’ In mijn laatste bericht hier gaf ik al aan dat het enige Belgische agentschap op hoog toerental draaide. Sindsdien ging het crescendo… intern (medewerkster) en extern (co-agenten) de nodige wijzigingen doorvoeren leverde een onwaarschijnlijke groei op. Cijfers? In het eerste kwartaal van 2018 verkocht het A.A.A. rechten à rato van één boek per week, waardoor het totaalcijfer over dat ene kwartaal zo goed was als het beste JAARcijfer tot dan. Twee uitgevers komen deze en volgende maand langs op Hydra voor gesprekken – wat ook veel zegt – en dan is er het filmgegeven. Hintte ik daar in mijn vorige bericht nog voorzichtig naar, dan is de situatie vandaag zo dat voor één verfilming een ‘preliminary agreement’ getekend is met een Amerikaans/Brits productiehuis (wat concreet wil zeggen dat zij nu 4 maanden hebben om de financiering rond te krijgen – lukt dat, dan wordt het definitieve contract getekend en de productie opgestart). Dat, terwijl rond een tweede titel onderhandelingen gevoerd worden.

Kortom, de agenda zat (en zit, met de afwerking van een boek, een theaterstuk en de drukte bij A.A.A.) behoorlijk vol. Om te vermijden dat ‘all work and no play makes Jack a dull boy’ zoals een fraai Brits spreekwoord dat zo mooi stelt, probeer ik er daarom in de zomermaanden een paar keer de riem af te gooien. Zo staat voor het eerst in tijden weer eens gaan zeilen op het programma – zei het dan een tikske luxueuzer dan in mijn jeugdjaren, toen ik toch vooral als ‘dood tegengewicht’ over boord moest gaan hangen. Dit keer zal het eerder ‘met een coupke op het dek’ zijn !

Enfin, véél om naar uit te kijken. Voor jullie als lezers en toeschouwers én voor mezelf. En nu ga ik pakken, zie… Hydra wacht !

Met mijn beste,

Marc