1 december… 2018 komt eraan – vooruitblik met VEEL nieuws !

Het ‘werkjaar 2017′ loopt ten einde. Tijd voor weer ’s een update bericht op de site… Zeer leuk is dat ’18 zich bijzonder beloftevol toont, met zaken die er zeker aankomen en nieuwe projecten die ‘in opstart’ zijn, met de intentie nog in 2018 of kort erna realiteit te worden. Het bracht me op het idee om me hier, op deze plek, aan een vooruitblik te wagen. Tof voor wie interesse heeft in mijn werk, spannend voor mij om op 1 december 2018 terug te blikken en te kijken hoe alles evolueerde !

‘Op weg naar WEMBELIE!’ – Theater/Comedy met ‘foute vriend’ Jeron Dewulf. Première einde maart, loopt door tot 13 mei en gaat waarschijnlijk najaar 2018 ook op tournee. Reeds geschreven, repetities in start-up… iets om naar uit te kijken dus.

‘Titel nog niet vrij’ – Voorlopig nog niet 100% zeker, is de kans reëel dat najaar ’18 ook de start gegeven wordt voor een tweede theaterproductie, die dan sowieso vooral zou mikken op opvoeringen in het seizoen 2019/2020. Meer hierover later.

‘Titel nog niet vrij’ – Als alles goed gaat is er najaar ’18 ook een nieuw boek. Nadat in ’16 ‘Ali‘ terugkeerde en in ’17 ‘Elvis dichtbij‘ voor een vervolg zorgde op ouder werk eindelijk weer echt 100% nieuw werk. Veel wil/kan ik er hier en nu nog niet over kwijt, behalve dan dat het net als ‘Man in de marge‘ uit 2015 een ‘gedurfd’ boek zal zijn, zoals dat dan heet 🙂  Hier kom ik later ZEKER nog op terug in deze ruimte, beloofd! Wat ik nu kan vertellen is dat ik voor dit werk al vijf jaar nota’s neem, doorheen 2017 de ruwe vorm uitwerkte, eerste gesprekken voerde rond vorm & uitgave en dat ik deze maand aan het uitschrijven begin. Ik pin me nooit vast op een deadline, maar het plan is om nog voor de première van ‘Op weg naar WEMBELIE!‘ de auteursversie klaar te hebben voor redactie. Onmiddellijk na de laatste voorstelling van die productie ga ik immers een maand ‘in retraite’. Ideaal om de geredigeerde tekst opnieuw te bekijken en af te ronden. Lukt die timing, dan verschijnt het boek najaar ’18 al. Anders? 2019!

A.A.A. – Het literaire agentschap dat ik mee run beleeft de allerspannendste dagen in 14 jaar bestaan. Veel màg ik hier (nog) niet over kwijt, maar wie een positieve zin maakt met de woorden ‘belangrijke’, ‘bewerking’ en ‘film’ erin komt een heel eind! Daar bovenop draait A.A.A. momenteel zeer aardig en viert het op de Frankfurt beurs in oktober ’18 met veel nieuwigheden (en dus ‘all going well’ ook een straffe realisatie daar bovenop) ’15 Years of A.A.A.’ … een heuglijke gebeurtenis waar ik nu reeds naar uitkijk, eerlijk gezegd !

Tot slot: er is een spreekwoord met de woorden ‘last’ en ‘not least’… Per vandaag heb ik geen idee of dat van toepassing zal zijn op 2018 (waar is die glazen bol als je hem nodig hebt?), maar de kans zit erin dat A.A.A. najaar 2018 nóg een extra verrassing uitbroedt. Ook hiervoor moet ik per vandaag echter schrijven ‘come see next time!’. Een volgende ‘update’ op deze plek mag u verwachten ergens in de loop van het voorjaar van 2018…